Nejnovější recenze ze sekce Domovní telefony a videotelefony
- Hezky vypadá
- Jednoduché zpracování - zapojení
- Bez českého návodu
- Špatně popsaná schémata
Hodilo by se někde zveřejnit, že při výměně Tesly za Urmet je nutné dávat pozor na zapojení, kdo se nevyzná ve schématech lze se řídit podle tohoto:
Zapojení Tesla:
El. zámek-9
Společný mínus-6
Mikrofon-2
Sluchátko-1
Bzučák 4 (Tesla), který v Urmetu není a není potřeba, kdybyste ho chtěli. Vymontujte ho z telefonu Tesla a zapojte mezi svorku 6 (Urmet) a vodič, který byl původně u Tesly připojen na 4.
- Dobrá cena, poměrně kvalitní obraz i zvuk.
- Potvrzující hláška, jestli opravdu chcete otevřít je potřebná!
- Už několikrát jsem omylem málem otevřel vrata, když jsem na to nechtěně kliknul a nebyl jsem doma. Rozhodně dobrá věc.
- To, že mi zvoní telefon když nejsem doma - super věc. Alespoň můžu návštěvě říct, že nejsem doma, členy rodiny pustit do domu atd...Nežádoucí návštěva/zloděj nepozná, že tam nejsem.
- Trochu pomalejší reakce telefonu na zazvonění (několik sekund, než vám začne zvonit telefon, asi i podle vytížení telefonu. Hlídací mód by zasloužil možnost nastavení citlivosti. Nyní je tam jen nastavení, kolik sekund se musí někdo pohybovat před zvonkem, aby se spustil alarm.
Technický popis, který na webu nenajdete: Párování přes wifi a telefon je asi nutnost. K napájení jednotky používám 2x2 páry žil z UTP kabelu, zbylé 4 vodiče lze použít na ethernet 100mbit... délka cca 40m a bez problému. Odběr zařízení je max 200mA a to jen při sepnutém relé pro otevření dveří (jinak cca 150 mA - měřeno). Dodané napájecí trafo (má o 1V více, než zařízení dle štítku potřebuje = rezerva pro delší kabeláž) budete muset asi střihnout jako já (šňůra má asi metr). Výstupem k otevření dveří je bezpotenc. kontakt přepínacího relé. Dodávají k tomu cca 10 cm dlouhý kousek kabelu s konektorem, ve kterém jsou všechny 3 žíly z kontaktů, lze si tedy vybrat (NO/NC). Relé se při dálkovém otevření dveří sepne asi na 5s. Pozor, pod toto zařízení už se nevejde v podstatě žádný kabel, nesmotáte jej tam. Je potřeba s tím počítat a mít pod zvonkem ve fasádě díru (vhodnou mont. krabici).
- nevím o žádné,nechtěla sem bzučák
Nelíbí se mi zvonění
- Nemá zvonek
Musíte se telepaticky spojit s osobou na druhém konci nebot tento model má jen funkci na otevření dveří.
- hezký design
- kvalita spojení
- Rád bych se podělil o zkušenosti s tímto zařízením:
- 1. nejde automaticky nastavit aby vám zvonek na mobilním telefonu nezvonil, když nejste doma. Tedy omezit jeho dosah jen na domácí wifi síť. Tedy pokud zvonek sdílíte všichni mají přehled o všem i když nechtějí oni nebo vy.
- 2. je otravné a zdržující že si aplikace nepamatuje poslední stav reproduktoru a mikrofonu.
- 3. je otravné a zdržující že nemůžu zrušit dotaz zda opravdu chci někomu otevřít dveře
- 4. je otravné a zdržující že celý proces kdy se jen chcete podívat kdo je před dveřma zahrnuje asi 5 kliknutí.
- 5. výběr zvonění je omezený na cca 8 přednastavených
- 5. pevná krabička která vám může zvonit i když nemáte mobil či tablet zvoní jen jednou a to krátce a je jednosměrná, tedy dveře pomocí ní neotevřete.
Jen pro technické nadšence, kteří neočekávají že snadno a rychle otevřou dveře návštěvě.
- pěkné zpracování
- Jednoduché a kvalitní provedení. Použitý materiál je dostatečně odolný a kvalitní. Jednoduché zapojení, zvládne i laik.
Emos H1085
Přidáno: 19. března 2015
(naposledy upraveno 19. března 2015)
Zakoupeno v HyperElektro.cz
- funguje